Bildiğiniz gibi kan verirken veya kan alındıktan sonra morarma oluşuyor ve bir çok birey, kolunda veya vücut yüzeyinde oluşan bu morarmaların hızlıca nasıl gidereceğini eski haline getirmeyi sorgulamakta. Fazlası ile karşılaşılan durumlardan biri olan kollarda morarma, doku içinden kan alırken iğnenin temas ettiği yüzeyde meydana gelmektedir.
Kan Alındıktan Sonra Oluşan Morarma Nasıl Geçer?
Vücudumuzda hastalığa bağlı oluşan bir komplikasyonda teşhis için en önemli tıbbi yöntemlerden birisi kan tahlilidir. Bunun için genel olarak insan vücudunun kol bölgesindeki damarlardan şırınga yoluyla kan alınarak tahlile gönderilmekte hastanın herhangi bir hastalığa yakalanıp yakalanmadığı tespit edilebilmektedir. Genele bakıldığında kan alındıktan veya verildikten sonra kollarda oluşan morarma için bir tedavi söz konusu değildir. İlgili cilt üzerinde oluşan morarma ve şişkinlik kendiliğinden bir hafta içinde geçmektedir. Daha hızlı geçmesini isteyenler parmakları ile ilgili iğnenin yerine baskı yapmadan çevresine masaj yaparak kanın dağılmasını sağlayabilirsiniz.
Son yıllarda sağlık alanında birçok teknolojik ve tıbbi cihaz geliştirme çalışmaları yapılmakta, ülkedeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için sağlık personelleri yoğun eğitimlere tabi tutulmaktadırlar. Her türlü eğitime rağmen kimi zaman sağlık personelinin yaptığı işte tam kalifiye olmamasından kaynaklı hatalar olabilmektedir.
Kan Alındıktan Sonra Morarma Neden Oluşur?
Kan alımı sırasında önemli unsurlardan birisi kolda kan alımına uygun damarı bulabilmektir. Bazı insanların damarları rahatlıkla bulunup kan alımı yapılabilirken bazı insanlarında damarları ince veya kolda zor bulunabilen türde olabilmektedir. Birçok hemşire bu tarz problemlerde işlerini rahatlıkla, ustalıkla yapabilirken bazı hemşirelerde sıkıntı yaşayabilmektedir. Kan alımı damardan usulüne uygun yapılmadığında damar patlamakta ve kan alınan bölgede kızarma veya morarma meydana gelebilmektedir. Bu korkulan bir durum değildir, en geç bir hafta içinde vücut bunu onaracak ve morarma ortadan kalkacaktır. 1 hafta içinde morluk ortadan kalkmadı ise doktora başvurmakta yarar vardır çünkü morluk oluşan bölgede olası bir iltihaptan şüphe duyma ihtimali artmıştır. Bu nadiren ortaya çıkan bir ihtimaldir fakat ihmal edilmeden sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmek sorunun ortadan kaldırılmasında önemlidir.

Paget Hastalığı Nedir? Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Kemik hastalığı tabiri olarak adlandırılan paget günümüz şartlarında kemik bozukluğu olarak da b...

Kemiğin Paget Hastalığı Nedir?
Paget kemik hastalığı görülen kişilerin neler yapması gerektiğini içeren aşağıdaki bilgiler &o...

Yeni Tahta Boncuklu Oya Modelleri 2020
Yeni iğne oyası yazma kenarı örnekleri arasında biz bayanların en fazla merak ettiği konuların başında tah...